Onderhoud en herstellingen

Onze service beperkt zich niet enkel tot het advies en de verkoop van aanhangwagens. Ook na de aankoop van uw trailer kan u beroep op ons doen voor het onderhoud of herstellingen aan uw aanhangwagen.
Met onze professionele onderhoud- en herstelservice garanderen we u dat u terug zorgeloos de baan op kunt!

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je trailer veel langer meegaat en dat je er veiliger mee rijdt. Laat daarom af en toe een onderhoudsbeurt uitvoeren. Bij intensief gebruik is een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan te bevelen.

Elders een aanhangwagen gekocht? Geen probleem: wij beschikken over de nodige expertise om onderhoud en herstellingen uit te voeren aan alle merken van aanhangwagens!

Bij onderhoud aan een aanhangwagen worden verschillende inspecties, aanpassingen en reparaties uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de aanhangwagen in goede staat verkeert, veilig is om te gebruiken, en efficiënt werkt. Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten van het onderhoud aan een aanhangwagen:

  1. Algemene inspectie: We inspecteren de hele aanhangwagen visueel om eventuele zichtbare problemen te identificeren. Dit omvat het controleren van de buitenkant, het chassis, de verlichting, de wielen, de banden, de koppeling, de vloer en andere structurele onderdelen.
  2. Banden: De banden worden geïnspecteerd op slijtage, schade, en juiste bandenspanning. Eventuele beschadigde of versleten banden moeten worden vervangen. De juiste bandenspanning is belangrijk voor een veilige en efficiënte werking.
  3. Remmen: De remmen worden gecontroleerd op slijtage en juiste werking. Dit kan het vervangen van versleten remblokken of -schijven omvatten.
  4. Verlichting: De verlichting wordt geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat alle lampen goed werken, inclusief richtingaanwijzers, remlichten en knipperlichten. Slechte verlichting kan gevaarlijk zijn, vooral ‘s nachts.
  5. Elektrisch systeem: Het elektrische systeem wordt gecontroleerd om te zorgen dat de bedrading en connectoren in goede staat verkeren. Eventuele defecte onderdelen worden gerepareerd of vervangen.
  6. Koppeling: De koppeling tussen de aanhangwagen en het trekkende voertuig wordt geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat deze veilig en correct functioneert.
  7. Wiellagers: De wiellagers worden gecontroleerd op slijtage en worden gesmeerd of vervangen indien nodig.
  8. Vloer en laadoppervlak: De vloer van de aanhangwagen wordt geïnspecteerd op slijtage en schade. Eventuele reparaties of vervangingen zijn nodig om de structurele integriteit te behouden.
  9. Assen en ophanging: De assen en ophanging van de aanhangwagen worden gecontroleerd op slijtage en problemen. Reparaties of aanpassingen worden uitgevoerd als dat nodig is.
  10. Smering: Smering van bewegende onderdelen, zoals scharnieren en koppelingen, wordt uitgevoerd om wrijving te verminderen en de levensduur van de componenten te verlengen.

Naast deze punten kan specifiek onderhoud variëren afhankelijk van het type aanhangwagen (bijv. autotrailer, machinetrailer, paardentrailer, boottrailer, enz.) en de intensiteit van het gebruik.
Regelmatig onderhoud verzekert dat de aanhangwagen veilig en betrouwbaar is voor gebruik en verlengt de levensduur van het voertuig.

Heeft uw trailer een onderhoud of herstelling nodig?